Belgium Startpage
Image default
Bedrijven

Jaarrekening excel sbr

In een jaarrekening moeten veel financiële gegevens komen. Je moet de inkomsten en uitgaven van het bedrijf verwerken. De investeringen en uitbetaalde dividenden. Deze informatie moet ook nog eens vaak in diagrammen en tabellen komen zodat investeerders of aandeelhouders het makkelijk kunnen inzien. Dit kun je het beste in Excel doen en dit is dan ook wat de meeste bedrijven doen.

Dan willen de grootste investeerders ook nog eens de jaarrekening zien. Dit zijn meestal de banken en nu is het vaak verplicht om het in sbr aan te leveren bij de banken. Het gaat veel geld en tijd kosten om twee soorten jaarrekeningen te maken. Dit wordt dan ook niet gedaan. In plaats daarvan wordt er gebruik gemaakt van jaarrekening Excel sbr.

Door gebruik van jaarrekening Excel sbr kunnen Excel bestanden omgezet worden naar sbr. Met deze tool is het een kwestie van minuten om het om te zetten naar sbr. De tool voor jaarrekening Excel sbr word nu door diverse software leveranciers in Nederland geleverd. Het is ook mogelijk om het proces andersom te doen met jaarrekening Excel sbr. Zo kunnen sbr bestanden ook omgezet worden naar Excel. Dit is handig voor bedrijven die het in sbr ontvangen maar het verder willen uitwerken in Excel.