Belgium Startpage
Image default
Winkelen

Wat zijn LED-panelen?

Een Ledpaneel is een soort verlichting die lichtgevende diodes (LED’s) gebruikt om licht te produceren. Deze panelen worden vaak gebruikt in commerciële en industriële omgevingen omdat ze energiezuiniger zijn dan traditionele lichtbronnen, zoals gloeilampen. LED-panelen gaan ook langer mee, wat kan helpen om de onderhoudskosten te verlagen. Daarnaast produceren LED panelen weinig warmte, waardoor ze veiliger in gebruik zijn in ruimtes waar brandbare materialen aanwezig zijn. LED-panelen zijn verkrijgbaar in verschillende maten en vormen en kunnen zowel voor binnen- als buitentoepassingen worden gebruikt.

Verschillende soorten LED-panelen

Als het gaat om LED-panelen, zijn er drie hoofdtypen: edge-lit, backlit en direct-lit. Elk heeft zijn eigen reeks voor- en nadelen. Randverlichte panelen zijn dunner en energiezuiniger dan andere soorten LED’s. Ze zorgen ook voor een gelijkmatige verlichting en produceren niet veel warmte. Ze kunnen echter duurder zijn en het licht kan minder intens zijn. Panelen met achtergrondverlichting zijn helderder dan panelen met randverlichting, waardoor ze een goede keuze zijn voor ruimtes waar veel licht nodig is. Ze zijn ook minder duur dan aan de rand verlichte panelen. Panelen met achtergrondverlichting kunnen echter meer warmte produceren en gaan mogelijk niet zo lang mee. Direct verlichte panelen zijn het meest voorkomende type LED-paneel. Ze zijn helder, duurzaam en betaalbaar. Ze kunnen echter meer warmte produceren dan andere soorten LED’s, en het licht is misschien niet zo gelijkmatig.

Tips voor het kiezen van het juiste LED paneel

Als het gaat om het kiezen van het juiste LED-paneel, zijn er een paar dingen waar je rekening mee moet houden. Overweeg eerst de grootte van het paneel. LED-panelen zijn er in verschillende maten, dus het is belangrijk om er een te kiezen die past in de beschikbare ruimte. Ten tweede, denk aan de lichtopbrengst. Hoeveel licht heb je nodig? De hoeveelheid lichtopbrengst wordt gemeten in lumen, dus zorg ervoor dat u een paneel kiest met voldoende lumen om aan uw behoeften te voldoen. Houd ten slotte rekening met de kleurtemperatuur. Wil je een koel wit licht of een warm wit licht? De kleurtemperatuur wordt gemeten in Kelvin, dus zorg ervoor dat u een paneel kiest met de juiste Kelvin-classificatie voor uw behoeften. Door deze factoren in gedachten te houden, kunt u er zeker van zijn dat u het juiste LED-paneel kiest voor uw behoeften.