Belgium Startpage
Image default
Bedrijven

Werkstress

Veel werknemers ervaren werkstress. Werkstress is dan ook de nr. 1 beroepsziekte van ons land. Je kunt overspannenheid of een burn out voorkomen door op tijd iets aan je stressklachten te doen. Voorkomen is immers beter dan genezen. De meeste mensen die werkstress onderschatten een burn-out of overspannen zijn. Er zijn veel signalen waar je stress aan kunt herkennen. Laat werkstress niet uit de hand lopen en grijp tijdig in met de hulp van een burn-out coach.

Ben ik overspannen of heb ik een burn-out?

Maar wat als die werkstress uit de hand loopt? Heb je dan een burn-out of ben je dan overspannen? Deze twee ziektes worden veelal door elkaar heen gebruikt, waardoor het vaak lastig is om een onderscheid te maken. Werkstress die te lang door gaat slaat door in overspanning en uiteindelijk een burn-out. Je gaat simpelweg van gestresst naar super gestresst. Dat is natuurlijk niet wat je wil. Je wilt positief in het leven staan en gewoon kunnen werken en leven zoals je deed voordat de werkstress zijn intrede deed.

Burn-out coaching

Burn-out coach Els ziet een burn-out als een proces van chronische stress. Tijdens de burn-out coaching leer je weer te herstellen en krijg je de handvatten die je daarbij nodig hebt. De oorzaak wordt aangepakt en je leert weer in balans te komen. Dit kan betekenen dat je keuzes moet maken, dat je dingen moet laten die je eerder wel deed en andersom. Hierbij spelen de succesfactoren van de behandeling van een burn-out een grote rol. Ga je weer aan het werk? Dan begint een proces van re-integratie, want je zult het werken langzaam moeten opbouwen. Dialoog Incompany helpt je verder! Je staat er niet alleen voor.

https://www.dialoogincompany.nl/