Belgium Startpage
Image default
Beauty en verzorging

Welke oogschaduw past bij jou?

Op zoek naar een mooie oogschaduw die jouw ogen echt laten stralen? Die kan je ruimschoots vinden in je favoriete makeup webshop. Gelukkig voor jou zijn er voor iedere oogkleur een aantal kleuren die je ogen blauwer, groener of bruiner maken en ze echt laten spreken. 

Dit is de basis, maar je kunt zelf ook gaan experimenteren.

Misschien kun je wel een hele gave make-up look creëren door diverse kleuren goed met elkaar te blenden! Ook kun je inspiratie van het internet halen, uit tijdschriften of in de winkel. 

Oogschaduw voor blauwe ogen

Wil je dat jouw blauwe kijkers extra opvallen? Een bronskleurige oogschaduw met oranje ondertoon maakt je ogen heel helder. Ook koperachtige kleuren met gouden ondertoon doet het goed.

Een andere goed keus? Blauwe oogschaduw. Je kunt hierbij kiezen voor het subtiele pastelblauw of juist het wat scherpere marineblauw. De keus is aan jou!

Oogschaduw voor groene ogen

Bruin, paars, groen en roze: dat zijn dé kleuren voor je oogschaduw als je groene ogen hebt. Denk bijvoorbeeld aan een helder paarse tint voor een heldere en moderne look: je kunt uiteraard experimenteren met paarse tinten zoals violet of juist een wat lichtere tint.

Mosgroen laat je groene ogen nog meer knallen en met zalmroze trekken jouw ogen ook de aandacht. Goud is ook een goede optie.

Oogschaduw voor bruine ogen

Ook voor bruin zijn een aantal kleuren die goed werken. Bij bruin staat bijna alles mooi! Wanneer je lichtbruine ogen hebt kun je een bronskleurige oogschaduw gebruiken.

Donkerbruine ogen vallen nog meer op met een donkerblauwe kleur of aubergine. Ook mat grijs en bruin werken goed.

https://www.prettyme.be/categorie/oogschaduw/