Belgium Startpage
Image default
Electronica en Computers

Wat voor printers zijn er en wat is de beste?

Het verschil met direct thermisch uitprinten is dat bij thermo transfer de inktlint wel van essentieel belang is. Doordat de printkop onwijs heet wordt de inkt uiteindelijk op het label of papier overgebracht. Met deze zeer handige technologie kan er naast het gewone printen op papier ook geprint worden op bijvoorbeeld polyester of allerlei andere synthetische materialen. De kenmerken van deze methode zijn : een enorm hoge afdrukkwaliteit en het is zeer geschikt voor de langere termijn omdat het duurzaam gemaakt is.

Over het algemeen wordt de thermo transfer printer gebruikt om barcodes, logo’s en andere informatie duidelijk en in een hoge resolutie op verpakking te plakken. Het voordeel van deze folie printer is dat je continue snel en eenvoudig kunt printen en daarnaast snel veranderingen kunt doorvoeren. Er worden verschillende soorten folieprinters geleverd van ongeveer 32 millimeter oplopend tot 110 millimeter printkop.  Met de nieuwe printlint profiteer je nu van een aantal voordelen zoals : lange gebruikerskosten, perfecte resolutie, betrouwbaar en zeer flexibel voor alle bedrijven. 

Als je kijkt naar alle soorten printers heeft HP het grootste marktaandeel en het meeste invloed op de markt. Als je inzoomt op het gebied van inkjet staat Canon op de tweede plek gepositioneerd. Over het algemeen zijn de gebruikers die gebruik maken van Canon meer tevreden dan de gebruikers die gebruik maken van het merk HP. Als er wordt gekeken naar de beste printer op het aspect van prijs-kwaliteitverhouding scoort het merk Brother enorm hoog, dit bedrijf doet het op de markt van solo-printers zeer goed, wel moet er bij gezegd worden dat HP van alle merken toch de grootste merktrouwheid creëert bij haar klanten. Dit mag toch wel opmerkelijk genoemd worden omdat uit onderzoek blijkt dat de klanten van Canon, wat op de twee plaats staat qua marktaandeel over het algemeen toch meer tevreden zijn over hun printer die zij hebben aangeschaft.

http://www.kba-metronic.com/nl/