Belgium Startpage
Image default
Woning en Tuin

Waar plaats je een veiligheidscilinder?

Op welke deuren kun je een veiligheidscilinder plaatsen? In principe maakt dit niet uit en kan het op alle deuren toegepast worden. Het is vooral belangrijk om te kijken naar de afmeting van de cilinder die al in het slot zit, zodat je precies weet welk formaat de nieuwe veiligheidscilinder moet zijn.

Daarnaast heb je ook verschillende sloten met profielcilinders, zoals insteeksloten, een inlegslot, een meerpuntssluiting en het klavierslot. In sommige gevallen hoef je alleen de oude cilinder maar te vervangen in het deurslot.

In andere gevallen moet het gehele slot eruit gehaald worden.

De moeilijkheidsgraad

Dit komt omdat het oude slot niet goed functioneert met een veiligheidscilinder, omdat er bijvoorbeeld een ander soort cilinder inzit of dat er, zoals bij een klavierslot, geen gebruik wordt gemaakt van een cilinder.

Een meerpuntssluiting is ook weer een ander verhaal. Bij dit slot zijn er drie of meer sluitingspunten verdeeld over de hele deur.

Het is dan ook geen makkelijke klus om hier de cilinders in te vervangen. Het is dan ook aan te raden om hier een vakkundig bedrijf voor in te schakelen. Je kunt er sowieso voor kiezen om deze klus door een slotenmaker te laten uitvoeren.

Mogelijk op alle deuren

Of je nu een voordeur, achterdeur of een andere deur in huis extra goed wilt beveiligen, je kunt dus overal een veiligheidscilinder op toepassen. In sommige gevallen moet er een geheel nieuw slot aan te pas komen, in andere gevallen is het een kwestie van vervangen van de oude profielcilinder.

https://www.veiligheidsslotenshop.be