Belgium Startpage
Image default
Internet

Voor ieder huis een glasvezelbekabeling

Niets zo dynamisch en veranderlijk als het internet. In een snel veranderende wereld doet het internet net zo hard mee. Amper tien jaar geleden gebruikten we allemaal nog een inbelverbinding. We waren allang blij als we internet hadden, al was het een beetje traag en konden we ondertussen geen gebruik meer maken van de huistelefoon. Al snel daarna volgde het snellere ADSL waarmee we ook niet meer onze telefoonverbinding bezet hoefden te houden. Bovendien boden steeds meer internetproviders nu onbeperkt internet via ADSL, een grote ontwikkeling.

Tegenwoordig laten we ons niet meer beperken tot onze pc of laptop voor het gebruik van internet. Nagenoeg ieder mobieltje heeft een 3G of zelfs razendsnelle 4G verbinding waarmee we nog veel sneller kunnen internetten dan op mening wifi verbinding. Maar daarvoor wordt gezorgd: glasvezelbekabeling.

Glasvezel, zoals de naam al verraad, is gemaakt van glas in dunne, lange maar supersterke draden. Langzaam maar zeker is glasvezel aan het winnen van ADSL en dat is niet gek: het is snel, het kan informatie over lange afstanden dragen en biedt verder alles wat ADSL ook te bieden heeft: een alles in een pakket van televisie, telefonie en internet. Het is bovendien zo snel, dat men eigenlijk nog niet eens weet hoe snel het precies: daar zijn we nog niet eens helemaal uit. Ga er maar wel vanuit dat het heel snel is in ieder geval.

Er zijn verschillende soorten glasvezelverbindingen, het ligt er maar net aan waar je de verbinding voor nodig hebt. De meeste mensen zullen in ieder geval een oplossing voor thuis willen hebben. Daarvoor zijn ook verschillende mogelijkheden zoals Brand-Rex. Het is altijd de moeite waard om een professional te raadplegen voor de beste oplossing voor jouw huis, of jouw kantoor of winkel. Voor verschillende soorten locaties zijn er verschillende oplossingen. Verdiep je dus goed in de mogelijkheden.

http://www.optinet.nl