Belgium Startpage
Image default
Bedrijven

Verschillende trampolines

Een trampoline is erg leuk voor kinderen en staat dan ook bij velen bovenaan het verlanglijstje. Heeft u er als ouders wel eens over nagedacht om er één aan te schaffen, maar weet je niet precies welke je nu moet kopen? Lees dan dit artikel over de verschillende trampolines die er bestaan.

De twee bekendste soorten trampolines zijn de trampoline met de metalen veren en de trampoline die bungee elastiekring veren heeft. De trampoline met de bungee elastiekring veren zorgt ervoor dat het lichaam niet overbelast wordt. Zo is deze trampoline beter voor de gewrichten, botten en tussenwervelschrijven. Zo hebben vele mensen de minitrampoline met metalen veren waarbij er wel schokbelasting kan ontstaan op de gewrichten en de rug. Daarnaast zijn de metalen veren ook erg hard en zijn de bungee elastiekring veren ook veiliger. Daarnaast biedt deze trampoline ook een langere afremfase waardoor het springen een stuk effectiever is. Uit onderzoek blijkt wel dat trampoline springen een erg goede manier is om in beweging te blijven. Zo heeft het erg veel voordelen wanneer je regelmatig gebruikt maakt van de trampoline, ook zeker voor volwassene. Waar het voor kinderen vaak een leuk speeltoestel is, kan het voor volwassene en ouderen helpen om meer te bewegen. Met het trampoline springen wordt je spijvertering verhoogd waardoor het helpt om je overtollig vetweefsel te verliezen. Ook is trampoline springen best intensief maar toch geeft het minimale belasting aan bijvoorbeeld de knieën, enkels en rug doordat het veren zijn. ook zorgt het trampoline springen voor een verbetering van je houding, mobiliteit, coördinatie en reactievermogen. Bovendien is het goed voor je bekkenbodemspieren en vergroot het je ademhalingscapaciteit.

Wanneer je begint met trampoline springen is het wel belangrijk om dit rustig op te bouwen, omdat het redelijk intensief is. Het springen op een trampoline springmat zou je in het begin ongeveer drie keer per week voor 20 tot 30 minuten moeten doen.

http://trampolines.nl