Belgium Startpage
Image default
Gezondheid

Vascuvitaal, werkt het wel?

De reclame die er voor het supplement vascuvitaal wordt gemaakt zijn naar de mening van de Reclame Code Commissie misleidend en tevens oneerlijk naar de consument toe. Met deze misleiding van reclame is het bedrijf in strijd met de geneesmiddelenwet omtrent deze supplementen. 

Vascuvitaal is een speciaal supplement voor voeding die een groot scala aan stoffen bevat die er voor moeten zorgen dat de bloedvaten continue schoongehouden wordt. Kortom dit supplement moet de bloedvaten schoonmaken zodat de mens gezond blijft op de langere termijn.  Over het algemeen duurt de reinigingsduur één maand per levensjaar van een desbetreffend persoon. Een behandeling of kuur kunnen oplopen tot ruim €500,- . Oligo pharma beweert het zelfde effect te kunnen bereiken met de speciale vascuvitaal supplementen die zij in hun aanbod hebben opgenomen.

Rie Prins, diegene die de klacht heeft ingediend bij de Reclame Code Commissie legde de volgende klacht neer bij de commissie : ‘’De gezondheidsklachten zijn als een druk op de borst, kouden voeten en handen kunnen wijzen op hart-en vaatziekten, indien die problemen zich opdoen is het van enorm belang dat men naar de huisarts gaan en niet zomaar aan de supplementen gaan. De Reclame Code Commissie geeft mevrouw Prins gelijk omdat er in de advertentie van dit supplement niet wordt weergegeven wat de precieze werking hiervan is.

Vascuvitaal is een supplement dat inmiddels alweer twintig jaar op de markt actief is. De afgelopen jaren heeft het product flink onder vuur gelegen. De claims die zij doen omtrent dit product worden omschrijven als onbeschreven en onzinnig.

Het supplement heeft in de loop van de tijd dus een flinke imagoschade opgelopen door de diverse officiële klachten die er zijn ingediend tegen dit product bij de Reclame Code Commissie. Wilt het supplement toch nog geloofwaardig overkomen, dan is het van enorm groot belang dat zij een gedegen onderzoek gaan uitvoeren die bepaald om de werking van het product positief is en dat de gezondheid van de mens toch een positieve boost krijgt.

http://www.oligo-pharma.nl/