Belgium Startpage
Image default
Vakantie

Unieke plekken om te ontdekken in Marseille volgend jaar

Marseille is een oude stad in Frankrijk en heeft de toeristen veel te bieden. De stad heeft een rijke geschiedenis die je zal doen verbazen. Een reis naar Marseille maken gaat zeker leuk zijn!

Wij zouden je aanraden om een auto te huren tijdens je verblijf in Marseille, bezoek Auto Prio voor meer info. De gids kan je helpen de verschillende culturen te leren kennen en unieke plaatsen te bezoeken.

Leuke bezienswaardigheden in Marseille:

Hier vind je een exclusieve lijst met de leukste bezienswaardigheden van Marseille.

Struin rond de Old Port van Marseille:

De Old Port (ook bekend als Vieux Pot) is één van de belangrijkste attracties van Marseille. Als je in Marseille bent moet je deze haven zeker bezoeken, zonder is jouw reis incompleet. Aan drie zijden van deze haven vind je warenhuizen die in de 18e eeuw gebouwd zijn. Je kunt er verse vis eten, boten bekijken, boottochten maken en foto’s maken met een geweldige achtergrond.

Een rondleiding nemen door Stade Velodrome:

Stade Velodrome is een kathedraal onder de stadions. Het stadion kan 67.000 bezoekers kwijt en is het grootste stadion in Frankrijk. Voor Euro 2016 is het helemaal gerenoveerd, het heeft nu een prachtig golvend dak. Je kunt een rondleiding van een uur door het stadion maken, dit zal je niet meer vergeten!

Musea in Marseille:

De rijke geschiedenis van ongeveer 26 eeuwen lang onthouden is onmogelijk maar de musea zullen je hier zeker bij helpen. Deze twee musea nemen je mee terug de tijd in:

  • MuCEM: MuCEM is een geregenereerd deel van de waterkant van Marseille bij Fort de Saint-Jean. Dit museum geeft je een overzicht van de mediterrane cultuur en beschaving. Het zit vol met kunst en historische artefacten.
  • Musee des Docks Romains: Dit museum zit vlakbij de Old Port en beslaat de kant van Romeinse commerciële pakhuizen. Het meest interessante in Musee des Docks Romains is dat je hier enorme keramische kannen vindt met een inhoud van 2000 liter.

Vink het Calanques National Park van je lijstje af:

Als je meer van de natuur houdt moet je zeker een bezoek brengen aan het Calanques National Park in Marseille. Deze plek staat bekend om het adembenemende uitzichten, verfrissend zeebriesje en prachtige omgeving. Je kunt er een ontspannen boottocht maken en de prachtige landschappen van Les Calanques zien. Ook kun je er fietsen huren en een mooie fietstocht maken.

Bouillabaisse, eten dat je moet proberen:

Bouillabaisse is niets meer dan vis en seafood gestoofd in wijn, olijfolie en saffraan. Het is een bekend gerecht uit Marseille. Je vindt er talloze restaurants waar je op het terras van Bouillabaisse kunt genieten.

Wij hebben het moeilijke deel voor onze rekening genomen en je een lijst gegeven van de leukste bezienswaardigheden van Marseille. Je bent nu klaar om een geweldige reis te maken naar deze mooie stad!

https://www.autoprio.nl