Belgium Startpage
Image default
Huishoudelijk

Tegelhandel

In oude woningen zie je ze nog wel eens: tegelvloeren bestaande uit hele kleine vierkante tegeltjes, vaak verschillend van kleur (zoals de bekende zwart-witte vloer). Later werd de populaire tegelvloer wel eens vervangen door vast tapijt, dat in de jaren ’80 als chique beschouwd werd. Ook parket maakte zijn opmars en tegelvloeren leken steeds minder aantrekkelijk.

Intussen zijn tegels weer helemaal terug. De kleine mozaïekjes hebben plaatsgemaakt voor grote tegels of tegels met een parketlook, alhoewel sommigen nog steeds voor een vintage tegel kiezen. In horecazaken zie je ook nog wel eens de ouderwetse kleine tegeltjes, vaak behouden uit een vroegere periode en opgeknapt bij de renovatie van het pand.

Tegelpuzzels, waarbij verschillende groottes en vormen bijeengelegd worden, zag je vroeger vaak op terrassen en opritten. Nu wordt deze ‘multiformaat’-techniek ook binnenshuis toegepast. Dergelijke vloer kan een ruimte een heel andere uitstraling geven.

Wil je een kamer groter laten lijken? Overweeg dan een XXL-tegel. Deze tegels zijn meestal vierkant en hebben een groot formaat, bijvoorbeeld 50cm x 50cm. Vaak worden ze in een donkere kleur genomen, voor een extra moderne look.

Welke vloer je kiest, is niet alleen afhankelijk van hoe de tegel eruit ziet, maar ook van het gebruiksdoel. Vloeren die veel te verduren krijgen, zoals bijvoorbeeld in een zaak of aterlier, vereisen een hardere tegel dan de tegels die gebruikt worden in bad- of slaapkamers. Mits een tegel in de juiste omgeving wordt gebruikt, is dit een duurzaam materiaal die vele jaren meekan. Tegelhandels zoals Eurostone kunnen bij elke tegel specifiëren waarvoor deze geschikt is en op welke plaats hij best wordt gebruikt.  

http://www.eurostone.be/tegels