Belgium Startpage
Image default
Marketing

Social media wordt steeds belangrijker!

Steeds meer bedrijven gaan het nut inzien van het opzetten van Google adwords campagnes. De Google adwords kosten lopen vanaf de 100 euro. Dit is een maandelijks terugkerend bedrag, de exact prijs is natuurlijk afhankelijk van de campagnes die je graag uitgevoerd ziet worden. Hoe meer doelstellingen en effect je wilt bereiken hoe meer geld dan tegenover moet komen te staan, klinkt logisch maar veel mensen ervaren dat toch niet zo.

Het inzetten van social media en internet wordt voor veel bedrijven steeds belangrijker, je kunt als bedrijf eigenlijk niet meer achterblijven. Als je online niet actief bent loop je het risico dat je concurrentiepositie wordt verzwakt en dat is natuurlijk iets wat je wilt voorkomen. De inzet van social media bepaald ook je online vindbaarheid, als je hierop goed te vinden bent is het ook makkelijker voor consumenten om op jou website of bedrijvenpagina terecht te komen. De inzet van social media heeft ook negatieve gevolgen voor bedrijven, consumenten kunnen nu als nooit tevoren hun negatieve berichten achterlaten en delen via dit medium. Het nadeel hiervan is dat andere mensen dit ook lezen en snel geneigd zijn om deze negatieve ervaring in hun achterhoofd te bewaren terwijl dit soms onnodig is. Vanuit het bedrijf gezien is het dus enorm belangrijk om goed om te gaan met negatieve berichten op je social media kanaal.

Social media heeft ook weer veel positieve punten, zo kunnen consumenten een soort ‘community’ vormen waar zij hun positieve ervaringen over een service of product delen met elkaar. Je krijgt dan dat mensen bij deze groep willen horen etc., met als gevolg dat de betrokkenheid en loyaliteit naar jou bedrijf toe vergroot wordt. Het is dus belangrijk om social media binnen je bedrijf heel serieus te nemen, als je weinig aandacht hier aan besteed kan je hard aangepakt worden door consumenten. Terwijl social media juist een positief effect zou moeten hebben voor je bedrijf, het is dus enorm belangrijk dat hier goed mee om gegaan wordt.

http://www.e-conomy.nl/