Belgium Startpage
Image default
Tweewielers

Rydon: Het fietslampje op zonne-energie!

Ben je ook zo moe van dat gedoe met fietslampjes: batterijen leeg, lampjes kwijt of dynamo stuk. Het Nederlandse bedrijf Rydon B.V. heeft een nieuwe fietsverlichting ontwikkeld die daar een eind aan maakt. De nieuwe fietslamp heeft een geïntegreerd zonnepaneel waarmee het zichzelf oplaadt, zodat batterijen nooit vervangen hoeven te worden.

De Rydon is gestart uit ergernis van oprichter Hugo van de Watering: “Een fietslamp moet zijn zoals je zadel: het zit altijd op je fiets en doet het gewoon”. In 2014 bracht Rydon haar eerste fietsverlichting op de markt, de Rydon Pixio. Van de Watering: “We hebben heel veel geleerd van de feedback die we krijgen op de Pixio. Daarom besloten we om een geheel nieuwe fietsverlichting te ontwikkelen waarin we alle feedback van gebruikers hebben meegenomen in het nieuwe ontwerp”.

Rydon: eenvoudig, robuust en duurzaam
Na enkele jaren ontwikkelen en heel veel testen is de nieuwe verlichting, simpel genaamd Rydon, nu verkrijgbaar. Het ontwerp is eenvoudig en oogt zeer robuust, dit komt mede door de dikke metalen behuizing welke in verschillende kleuren leverbaar is. Met een roestvrijstalen klem en stevige schroef wordt de Rydon permanent gemonteerd op de fiets. Bovenop de Rydon zit het zonnepaneel, die elk straaltje zonlicht omzet in energie en die in de batterij stopt. Er zijn slechts 5 volle dagen met direct zonlicht nodig, om de batterijen weer volledig op te laden. Als je fiets in de zomer regelmatig buitenstaat of je fietst veel gedurende de zomermaanden, dan zit je al snel aan de 5 dagen. Met een volle batterij heb je ruim 50 uur licht, ruim voldoende om de winter door te komen. Om de batterij dan vervolgens in het voorjaar weer op te laden met de eerste zonnestralen.

Batterij toch leeg? Rydon geeft je een seintje
Naast dat de Rydon zijn eigen batterijen oplaadt, zijn er nog veel meer slimme eigenschappen: de verlichting wordt permanent gemonteerd zodat je deze nooit kan vergeten. Als de batterij toch onverhoopt begint leeg te raken, gaat er een LED knipperen, zodat je weet dat de verlichting moet worden opgeladen. Het opladen gebeurt automatisch met het zonnepaneel, maar wanneer er weinig zonlicht is kan je ook de USB port gebruiken. Tot slot kent de Rydon de Boost mode er komt 300 Lumen aan licht uit, wat zeer fel is en niet geschikt voor in de stad, maar ideaal om op onverlichte wegen beter te kunnen zien.

De verlichting is verkrijgbaar op www.rydon.eu en bol.com.

 

https://www.rydon.eu/