Belgium Startpage
Image default
Bedrijven

Psychotherapie in omgeving Schiedam

Het leven gaat niet zonder slag of stoot. Een ieder zijn leven wordt gekenmerkt door vallen en opstaan, pieken en dalen. Voor sommige mensen kan zo’n dal soms zo diep aanvoelen, dat het lijkt alsof ze er niet meer uit kunnen komen. Alsof ze in een put zitten waar ze zichzelf niet uit kunnen trekken. De toekomst lijkt uitzichtloos en klachten blijven aanhouden. Zonder hulp gaat dit niet beter worden. Misschien heb je al verschillende vormen van hulp tevergeefs geprobeerd en sloegen deze niet aan. Door middel van psychotherapie leer jij op zoek te gaan naar nieuwe inzichten in je klachten. De therapeut werkt met jou aan het vinden van de oorzaak van de klachten die je ervaart. Je leert dingen te verwerken, beter om te gaan met je klachten en gaat op zoek naar oplossingen die vanuit jezelf komen.

Er bestaan divere vormen van psychotherapie. Wat al deze vormen gemeen hebben is dat zij denken dat een probleem één enkele verklaring kent. Dit komt de effectiviteit van de therapie niet ten goede. Door op slechts 1 aspect te focussen gaan ze voorbij aan de mogelijkheid dat problemen in meerdere kwesties geaard kunnen liggen. Om die reden biedt Therapie van der Heul integratieve psychotherapie in Schiedam en omgeving aan. Verschillende vormen van therapie worden gecombineerd om zo tot een behandeling op maat te komen. Er wordt gekeken naar jou als persoon, en niet zo zeer naar een specifieke oorzaak voor jouw klachten.

Hoe steken de behandelingen in elkaar?

Om een goed beeld te krijgen van de klachten die je ervaart vangt de psychotherapie altijd aan met een kennismakingsgesprek. Gedurende dat gesprek leren we elkaar kennen, brengen we je klachten in kaart en stellen we doelen op. Deze doelen willen we natuulijk behalen. Om dat te bewerkstelligen maken we gebruik van een behandelplan. Daarin staan ze methodes die gebruikt worden uiteengezet, de duur van de behandeling en de voorwaarden onder welke de behandeling dient te geschieden. Tijdens de sessies wordt vervolgens aan de gestelde doelen gewerkt. Indien nodig maken we onderweg aanpassingen aan de behandelingen, op basis van tussentijdse evaluaties. Natuurlijk kun je altijd rekenen op volledige bescherming van je privacy.

Wanneer kan psychotherapie wat voor je doen?

Psychotherapie kan een succesvolle vorm van therapie zijn bij diverse soorten klachten. Zo is het een effectieve vorm van relatietherapie. Ook mensen die gevoel hebben dat hun persoonlijke ontwikkeling is vastgelopen kunnen er baat bij hebben. Verder kunnen angsten, onzekerheden of andere psychosomatische klachten er mee behandeld worden. Zelfs de verwerking van een trauma, of het verlies van een dierbare kan met psychotherapie ondersteund worden.

Maak gerust eens een afspraak!

Meer weten over psychotherapie? Bezoek dan eens onze website voor meer informatie. Voor direct contact of het maken van een afspraak kun je telefonisch contact opnemen via 06-45079390 of door middel van het online contactformulier.

http://therapievanderheul.nl/