Belgium Startpage
Image default
Financieel

Op welke moment kan ik het best geld lenen

Op zich zijn er geen goede of slechte momenten om geld te lenen, als je echt geld nodig hebt. Dan ben je al blij dat er minstens één bank je een lening wil geven zodat jij verder kan en je project financieren. Maar als het niet op tijd aankomt dan kan je wel even je tijd nemen om de kosten voor een lening te vergelijken.

 

Bijvoorbeeld voor een woning is het zeer interessant om banken en leningen te vergelijken. Zo zie je wat het verschil is in aanpak van de bank, maar ook in de kosten die bovenop het geleende kapitaal komen. En dat kan zelfs met 0,1 % minder rente heel wat verschillen. Je kan makkelijk banken vergelijken door middel van een lening simulatie.

 

Geld lenen kan je altijd, als je voldoende inkomsten hebt. Maar het wil niet zeggen omdat je alles kan betalen, je niet moet kijken naar de kosten die ze je aanrekenen. Ga dus niet te snel aan het werk en vergelijk de leningen en kostenpercentages. Alleen zo bespaar je heel wat geld op het einde van de rit. Bij een woonlening gaat het vaak over 25 jaar. Bij een autolening is de looptijd veel minder, maar toch is het nog steeds de moeite om dan de kosten te vergelijken.

 

Geld lenen

 

Je huisbank heeft niet altijd de beste tarieven. Ook al ken je de mensen daar goed, het is steeds raadzaam eens rond te kijken. Zo kan jij de beste moment eruit halen en de lening aanvragen als je helemaal blij bent met de voorwaarden en kosten. Je kent de slogan wel ‘geld lenen kost ook geld’. Dat is om mensen er bewust van te maken dat je kosten bovenop het kapitaal moet betalen. Als je een beslissing wil maken, neem er je tijd voor en beslis niet in een impuls.

 

http://www.kredietje.be/