Belgium Startpage
Image default
Aanbiedingen

Nuttige tips om uw wagen te verkopen

opkoper auto met schade

 

auto verkopen 

tweedehands auto

 

Heeft u besloten uw auto te verkopen? Voor professionals of particulieren? Wat kost uw auto? Welke procedures en documenten moet u voltooien? Met deze handige tips gaat u het ongetwijfeld beter doen!

Verkocht aan professionals of particulieren?

Moet het snel en zonder zorgen verlopen? Dan kun je het beste aan professionals verkopen. Houdt u van de beste prijs, bent u er klaar voor om alle procedures zelf af te handelen? Ga dan iemand zoeken.

Bedrijf

U koopt een nieuwe auto en de concessiehouder zorgt voor een goede aanschafpremie voor uw oude auto.

+ Snel en gemakkelijk

+ De garage is verantwoordelijk voor alle zaken, inclusief voertuiginspectie

-Prijs is lager dan privé

-Verminderde kortingen voor nieuwe auto’s

Tweedehands professional

Laat het spel zijn werk doen en vraag de garage-eigenaren om een ​​offerte. Het is immers in hun belang om uw auto tegen de laagste prijs te kopen.

+ Heel snel en gemakkelijk

+ Geen voertuiginspectie, geen advertenties

-Zeer lage aanschafprijs (omdat de garagehouder winst wil maken bij de verkoop van uw auto)

Privaat

+ Op deze manier krijg je het meeste inkomen: verdien gemiddeld 15 tot 20% meer

-U moet alles zelf regelen (reclame, keuring, etc.)

Waar te verkopen?

Professionele website: het meest gebruikte kanaal. Adverteren is meestal gratis. Enkele bekende voorbeelden van de website zijn AutoScout24, Autokkazie, Autovlan, VROOM, AutoGids, 2dehands …

Adverteren in vakbladen: duur en je mag maar een beperkt aantal woorden gebruiken. Het is dus niet optimaal!

Mond-tot-mondreclame: waarom niet? Plaats advertenties op uw Facebook-pagina, Facebook Marketplace of blog. Wie weet, misschien is iemand in uw familie of vriendenkring geïnteresseerd?

Secundaire markten: deze markten worden meestal op zondag georganiseerd in parkeergarages van supermarkten. Professionals die op zoek zijn naar goede dingen zijn hier. Wees voorzichtig met oplichters en aangeprezen. Alleen als je zulke ervaring en echte onderhandelingsvaardigheden hebt, kun je een dergelijke markt betreden.

Hoe bepaal je de verkoopprijs?

De waarde van uw voertuig hangt af van een reeks objectieve factoren: kilometerstand, merk, model, cilinderinhoud, gebruiksduur, motortype, brandstof, vermogen en opties. Daarnaast zijn er meer subjectieve factoren. Met andere woorden, hoe is de auto? Ben jij de eerste eigenaar? Is het voertuig per ongeluk beschadigd?

Controleer de actuele waarde van uw auto op verschillende gespecialiseerde websites (zoals AutoGids). Resultaten vergelijken.

Vergelijking: lees advertenties in kranten en internet om de prijsvereisten van vergelijkbare modellen op de markt te begrijpen.

Vraag een taxatie aan in een andere garage.

Vereis een grondige inspectie in het centrum voor snel onderhoud en geef aan dat u uw eigen auto wilt verkopen. Vraag ook een offerte aan voor eventuele reparaties. Vervang alleen wat absoluut noodzakelijk is en voeg waarde toe aan uw auto. Of overhandig de reparatie aan de koper, maar wellicht bent u tevreden met de lagere prijs. Er zit een quote in je zak en je weet waar er een marge is.

Aandacht voor detail:

Schone auto’s: binnen, buiten, wasstraat.

Maak de auto grondig schoon.

Vervang versleten tapijt en alles wat beschadigd is.

Controleer het motoroliepeil.

Zorg voor een goede advertentie (een goede foto kan wonderen doen).

Vermeld alle bezittingen (eerste eigenaar, enkele kilometers, enz.) …

… Maar vergeet niets! Als er defecten zijn, vermeld deze dan (bijvoorbeeld een autoradio die niet meer werkt). Zijn er verborgen gebreken? De koper heeft dan het recht om u aan te klagen en om terugbetaling te verzoeken.

 Maak een afspraak met de koper

Kopers willen natuurlijk de auto grondig bekijken en een proefrit maken op de weg. Dat is de normaalste zaak van de wereld. Zorg daarom voor elke afspraak voor voldoende tijd.

Waar afspreken? Probeer niet thuis af te spreken. Je weet nooit wie er zal verschijnen! Wees indien mogelijk niet alleen.

Het is niet gemakkelijk om vreemden achter het stuur van een auto te laten volgen. Blijf kalm, maar neem enkele voorzorgsmaatregelen voordat u gaat proefrijden: 

Documenten die u aan de autokoper moet overhandigen

Wat moet u aan de koper geven?

Maak de verkoopfactuur op in het vereiste formaat in twee exemplaren: één voor uzelf en één voor de koper.

Controleer altijd de identiteit van de koper en vraag zijn ID aan

Vergeet niet hem de volgende informatie te geven: alle sleutels, autohandleidingen en antidiefstalbouten op de velg.

Geef het kenteken nooit aan de nieuwe eigenaar. Je moet ze uit de auto halen.

Betaling: Pas op voor oplichters

Oplichters kunnen vals spelen. Ze worden geleverd met valse bonnen, als je merkt dat ze al lang verdwenen zijn met de noordelijke zon (en je auto).

Voer transacties uit op een veilige plaats zodat mensen er nog doorheen kunnen. Wees indien mogelijk getuige van de aanwezigheid.

U kunt het beste kiezen voor bankoverschrijving. Draag uw sleutels ook niet over tenzij u geld op uw rekening heeft staan.

Ga je akkoord om contant te betalen? In dat geval mag het transactiebedrag volgens de wet niet hoger zijn dan 3.000 euro. Let ook op valse bankbiljetten. Ga akkoord met betalen bij de bank en controleer de echtheid daar. Accepteer geen buitenlandse bankbiljetten.

Om te voorkomen dat u ongedekte cheques ontvangt, vraagt ​​u altijd om gekwalificeerde bankcheques die banken kunnen controleren.

Wij kunnen alle vragen voor u regelen en een redelijke prijs voor uw auto voorstellen!

https://auto-verkopen-belgie.com/nl/info/autowaarde-app/