Belgium Startpage
Image default
Woning en Tuin

Meerdere boomstronken verwijderen

Wanneer een tuin een algehele renovatie ondergaat, wanneer er een oprit wordt aangelegd of wanneer er een nieuwe tuin aangelegd wordt kan het nodig zijn om meerdere boomstronken te verwijderen. In één klus meerdere boomstronken verwijderen is prijstechnisch gezien ook voordeliger dan het verwijderen van de boomstronken verdeelt over meerdere klussen. Het beste kunt u hiervoor een boomverzorger of een hoveniersbedrijf inhuren. Zij komen op een vooraf afgesproken dag bij u langs om de boomstronken te verwijderen zodat u in één keer van alle boomstronken af bent. Op deze pagina geven wij u advies hoe u het beste te werk kunt gaan.

Meerdere boomstronken verwijderen? Omschrijf uw wensen

Het is belangrijk om uw wensen goed te omschrijven wanneer u meerdere boomstronken wilt laten verwijderen. Geef allereerst een goede omschrijving van de situatie. De situatie omschrijven is erg belangrijk voor de hovenier om u van een offerte te kunnen voorzien. Denk aan zaken als:

  • Waar staan de boomstronken?
  • Staan de boomstronken in de voortuin, in de achtertuin of naast uw huis?
  • Zijn de boomstronken goed bereikbaar voor de hovenier of staan ze op een plek die niet bereikbaar is voor bijvoorbeeld een graafmachine of een stobbenfrees?
  • Om hoeveel boomstronken gaat het en van welke type boom zijn de boomstronken afkomstig?
  • Wat zijn de diameters van de boomstronken?
  • Heeft u zelf al een poging gedaan om de boomstronken te verwijderen?

Offertes aanvragen bij hoveniersbedrijven

Zodra u uw wensen goed in kaart heeft gebracht kunt u bij verschillende hoveniersbedrijven een offerteaanvraag indienen. Op basis van uw wensen kunnen de hoveniersbedrijven voor u een gespecificeerde offerte opmaken. In die offerte staat ook omschreven welke methode het hoveniersbedrijf zal inzetten om de boomstronk te verwijderen. Omdat het om meerdere boomstronken gaat zal er waarschijnlijk gekozen worden om een stobbenfrees in te zetten. Hieronder volgt nog een korte omschrijving wat een stobbenfrees is.

Meerdere boomstronken met een stobbenfrees verwijderen

Een stobbenfrees wordt ook wel een stronkenfrees genoemd. Feitelijk hebben we het over hetzelfde apparaat. De machine lijkt op een graafmachine maar heeft aan het uiteinde een horizontale schijf voorzien van scherpe punten die een snelle roterende beweging maakt. Door deze snelle roterende beweging wordt een boomstronk eenvoudig verpulvert. Met een stobbenfrees kan naast een boomstronk ook andere beplanting zoals coniferen, struiken en bamboe verwijderd worden. Het grote voordeel van een stobbenfrees is dat deze in het zand kan werken en dus ook meteen alle boomwortels verwijderd. Een boomstronk eerst uitgraven is daarmee niet meer nodig.   

https://www.vergelijkhoveniers.nl/