Belgium Startpage
Image default
Vakantie

La Roche en Ardenne bezienswaardigheden en goedkoop overnachten

Steeds meer mensen kiezen er voor om hun vakantie dicht bij huis door te brengen. Het moet gezegd, Wallonië biedt ons op dat vlak heel wat interessante mogelijkheden. Neem nu bijvoorbeeld het stadje La Roche en Ardenne. Deze is gelegen in de provincie Luxemburg en vinden we terug aan de oevers van de Ourthe. Vooral tijdens de zomer is het hier vaak erg druk. Veel mensen komen hier het avontuur opzoeken en doen er aan mountainbiken, kajakken en ook parasailing is er bijzonder populair. Wanneer u niet zo avontuurlijk bent aangelegd, maar u toch een bezoekje aan deze streek wenst te brengen kunnen we u geruststellen. Er zijn namelijk ook heel wat interessante bezienswaardigheden terug te vinden.

Bezienswaardigheden in La Roche en Ardennen

De belangrijkste bezienswaardigheid van deze stad is ongetwijfeld het feodaal kasteel. Niet alleen het kasteel is interessant, maar ook de plaats waar het zich bevindt. Opgravingen hebben in deze streek namelijk aangetoond dat er reeds bijzonder vroeg sprake was van bevolking. Tijdens opgravingen werden niet alleen Romeinse, maar ook prehistorische voorwerpen gevonden. Het kasteel zelf heeft in het verleden altijd een belangrijke rol gespeeld in de verdediging van de stad. Volgens een legende zou er ook vandaag de dag nog steeds een spook ronddwalen in het kasteel. Voorstellingen die worden gehouden in de zomer spelen alvast graag in op deze leuke legende.

Meer bezienswaardigheden in La Roche en Ardenne

Toch is het kasteel lang niet de enige bezienswaardigheid. La Roche en Ardenne staat namelijk ook bekend omwille van het bombardement tijdens de Tweede Wereldoorlog. Tijdens deze gruwelijke dagen werd de stad helemaal verwoest. Pijnlijke bewijzen die deze vernieling in kaart hebben gebracht zijn ook vandaag de dag nog terug te zien in het plaatselijke oorlogsmuseum.

 

Campings in La Roche en Ardenne

In La Roche Ardennen heb je veel campings met allemaal hun eigen faciliteiten, zoals een mooi zwembad en restaurants. Wilt u een goedkope camping boeken, maar wel alle faciliteiten erbij, kijk dan eens op camping Ardennen. Voor een goedkope hotel overnachting kijk je op hotel België.