Belgium Startpage
Image default
Sport

Kettlebells een ware trend

Kettlebells kopen is steeds meer opkomend. Sinds de jaren 90 worden ze steeds bekender. In Rusland waren ze al meer dan 50 jaar met deze gewichten aan het trainen. Na de tweede wereldoorlog was het zelfs standaard voor het Russische leger om er mee te trainen. Kettlebells komen dan ook uit Rusland vandaan.

Afijn, wat is zo’n ijzersterke core eigenlijk en waarom zou ik het willen hebben? Heel simpel: de core zijn alle spieren rond je middel. Dit zijn dus je buikspieren, je schuine buikspieren, je onderrug en je middenrug. Sommige mensen tellen ook de glutes (bilspieren) en lattimus dorsi (je brede rugspieren) mee bij de definitie. Train je core en koop een kettlebell. Dus je moet wel de beste kettlebell kopen om dit allemaal mogelijk te maken.

Het handige van een kettlebell kopen is dat bijna alle kettlebell oefeningen ook spieren van je core trainen. Doordat je core ook getraind wordt met een kettlebell train je dus super efficiënt. Ideaal, een sixpack krijgen, terwijl je eigen je benen of bovenlichaam aan het trainen bent. Zo hoef je dus niet apart die vervelende crunches te gaan doen – waar eigenlijk iedereen een hekel aan heeft! Daarom trainen heel veel slimme mensen met een kettlebell, je traint simpelweg efficiënter.

Een sterke core heeft verder nog veel meer voordelen – naast het sixpack. Een sterke core is de basis voor bijna al je kracht. Lees deze laatste zin nog een keer. Door een sterke core heb je simpelweg veel meer stabiliteit, je weet namelijk je hele lichaam recht te houden doordat je spieren in het midden van je lichaam zo sterk zijn. Deze stabiliteit is essentieel om kracht te kunnen zetten, wanneer je core niet snel is, ben je al snel veel aan het trillen, dit zorgt ervoor dat je kracht verliest. Probeer maar is te bankdrukken op een bankje dat wordt geschud, ineens kan je maar de helft van het gewicht.

Dus wil je slim trainen en je core trainen? Neem een kijkje en koop een kettlebell op de kettlebellsportschool wat de meest complete website is waar je alles kan vinden over kettlebells. Dus bestel snel die kettlebell!