Belgium Startpage
Image default
Bedrijven

Is een schuifdak betaalbaar?

Is een schuifdak voor de gemiddelde Nederlander betaalbaar of is het alleen voor de rijkste onder ons. Als we kijken naar het aantal dat de afgelopen jaren gebouwd zijn en voor wie, kunnen we concluderen dat het betaalbaar is geworden voor de meeste Nederlanders.

Veel constructies in de bouw zijn in de afgelopen jaren betaalbaar geworden voor de gemiddelde Nederlander wat mogelijk is door de lagere kosten in de bouw. In de bouw is er nu minder arbeid nodig door mensen en het tempo waarin gebouwd wordt is veel hoger. Dit heeft te maken met automatisering op alle niveaus van de productie van bouwmaterialen tot het bouwen zelf. Zo is het mogelijk om appartementen bijvoorbeeld al binnen een jaar te bouwen wat vroeger zeker een aantal jaren in beslag nam.

Automatisering betekent lagere kosten voor de bouwbedrijven waardoor ze meer winst behalen. Een deel van de winst berekenen ze door aan de consumenten waardoor we minder betalen voor een schuifdak bijvoorbeeld. Zo is een constructie zoals een schuifdak nu betaalbaar geworden voor de gemiddelde Nederlander en is het niet langer een luxe alleen voor de rijken.

Wil je weten wat precies de kosten hiervoor zijn? Bezoek dan een van de onderstaande websites.