Belgium Startpage
Image default
Woningen

Houtskeletbouw: is de baksteen in de maag in hout veranderd?

Houtskeletbouw wordt in België steeds populairder. Uit een door Hout Info Bois uitgevoerd onderzoek blijkt dat 85% van alle nieuwe houtconstructies houtconstructies zijn. In het renovatieproject was de houtbouw zelfs goed voor meer dan 90%. Maar is het houten frame nog wel geschikt voor jou? We leggen uit …

Houtskeletbouw is verreweg het meest gebruikte systeem, hoewel er nog 3 andere opties zijn: houtstapelconstructie, kolom- en balksysteem en systeem met meerdere lagen houten planken. We hebben 3 voor- en nadelen van houten constructie op een rij gezet, zodat u een weloverwogen keuze kunt maken.

Voordelen van houtconstructie

Snel bouwen

Bent u een ongeduldig persoon, dan is de houten frameconstructie zeer geschikt voor u. Deze werken worden in de studio gemaakt, dus ze worden niet beïnvloed door het weer en het hout is gemakkelijk te verwerken. Daarom duurt het maar een paar dagen om een ​​houten frame te bouwen. Aangezien water niet wordt gebruikt, hoeft u geen rekening te houden met de bouwvochtigheid, zodat u de renovatie van het huisje snel kunt voltooien.

Een ander groot voordeel van houtconstructie is de mate van vrijheid bij het ontwerpen van gebouwen. Met buitenafwerkingen en daken zijn er talloze mogelijkheden op het gebied van bouwstijl: klassiek, rustiek, modern, parochiestijl, etc. Het huis is precies naar uw wens ontworpen.

eco-gebouwen

Hout is een natuurlijk materiaal en vereist weinig verwerkingsenergie. Het is niet alleen verantwoordelijk voor de ecologie, maar het warmte-isolerende effect van hout is ook erg goed. U hoeft zich geen zorgen te maken over schimmel, al het gebruikte hout is voorbehandeld, wat de levensduur aanzienlijk verbetert.

Soepele interieurdecoratie

Omdat het houten frame de nodige ondersteuning biedt, hoef je je geen zorgen te maken over het beschadigen van de muren. Zo pas je de interieurafwerking volledig aan naar jouw wensen. Als je handiger bent, kun je veel dingen zelf doen. U kunt er ook van uitgaan dat uw funderingskosten veel lager zullen zijn en u veel vrijheid heeft in de keuze van binnen- en buitenafwerkingen.

Doe voorzichtig

Goed ventileren

Omdat hout snel warmte opneemt, is het essentieel om een ​​goed ventilatiesysteem te hebben, bij voorkeur met een parasol. De temperatuur van het houten huis is immers langzamer en het is het beste om het in de zomer af te koelen. In de winter is dit zeker een voordeel. In ieder geval is het voor hout voordelig om de CO 2 -opname te beheersen. De vochtregulerende eigenschappen van hout zorgen voor een gezond en aangenaam binnenklimaat.

Geluidsisolerend materiaal

Let bij de houten frameconstructie ook op het geluidsisolerende effect. Uw architect moet hier rekening mee houden in zijn of haar ontwerp.

https://be.propenda.com/keyword/villa-woning.html