Belgium Startpage
Image default
Vervoer en transport

Hoe kan je een klacht over een taxirit indienen ?

Hoe kan je een klacht over een taxirit indienen?

Soms kan het nodig zijn om een klacht indienen over een taxi of een Schiphol taxi. Zo kunnen we onder andere fraude en zwarte taxi’s bestrijden. Het aanbod van taxi groeit en groeit in Nederland, maar helaas leveren niet alle (Schiphol) taxi’s een uitstekende kwaliteit. Je kan natuurlijk gelijk een klacht indienen bij de taxichauffeur of bij het taxibedrijf waar de taxi bij is aangesloten of voor rijdt. Maar het is ook mogelijk om een klacht in te dienen bij het Landelijk Klachtenmeldpunt Taxivervoer.

 

Onze 1e tip: voor betrouwbaar taxivervoer: Schipholtaxi.Pro

 

Het indienen van jouw klacht

Het is op diverse manieren mogelijk om een klacht in te dienen over een gewone taxi of Schiphol taxi. Uiteraard kan je gelijk jouw ontevredenheid bij je taxichauffeur uiten. Of dit kan per brief of via de telefoon rechtstreeks bij het betreffende taxibedrijf. Een stap verder is het online of telefonisch een melding maken bij het Landelijk Klachtenmeldpunt Taxivervoer. Mocht het vervolgens zo zijn dat jouw melding niet goed afgehandeld wordt, dan kan je contact opnemen met een geschillencommissie.

 

Het Landelijk Klachtenmeldpunt Taxivervoer

Als je echt een melding over jouw taxirit wil maken van jouw klacht, dan kan je naar de website van het landelijke meldpunt: www.taxiklacht.nl. Of je kan bellen met dit meldpunt via het telefoonnummer: 0900-2021881. Samen met een medewerker kan er een klachtenformulier ingevuld worden. Het klachtenmeldpunt behandelt geen klachten inhoudelijk, maar registreert jouw klacht en stuurt deze door naar het betreffende taxibedrijf. Vervolgens controleren ze of de taxi jouw melding afhandelt. Zo kan dit meldpunt een overzicht bijhouden van alle taxibedrijven.

 

Onze 2e Tip: Schipholtaxi Amsterdam, vast tarieven naar de luchthaven

 

Afhandeling van jouw taxiklacht

Na melding van jouw klacht, moet het taxibedrijf binnen 6 weken reageren op jouw melding. Indien jij daarna tevreden bent over de gegeven reactie, dan sluit het klachtenmeldpunt jouw dossier. Maar als je niet tevreden bent, kan je verder verhaal gaan halen via de geschillencommissie Taxivervoer.

 

Wat moet je doorgeven?

Bij het doorgeven van de klacht is het van belang om zoveel mogelijk details en gegevens te verstrekken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de naam van het taxibedrijf, de naam van chauffeur, het instapadres en eindbestemming, en indien mogelijk ook het kenteken van het vervoersmiddel, dit kan onder andere zijn een Schiphol taxi, gewone taxi of taxibus.

 

Kijk ook een bij de Taxi.Expert voor een Schipholtaxi