Belgium Startpage
Image default
Auto's en Motoren

Het gemak van het leasen van een bedrijfsauto

Als bedrijfsauto wil je graag een degelijke en betrouwbare wagen. Een auto waarmee je niet snel voor verrassingen komt te staan, zonder onverwachte kosten, en waarmee je efficiënt je werk kunt doen en naar je klanten kunt reizen. Deze eigenschappen vind je vooral in nieuwe auto’s, maar die zijn uiteraard duurder in aanschaf dan een tweedehands model. Als je de aanschafprijs van een nieuwe auto te hoog vindt, dan zou je eens na kunnen denken over de mogelijkheid om een bedrijfsauto te gaan leasen. Een bedrijfsauto leasen biedt namelijk vele voordelen.

Vaste kosten en duidelijke afspraken

Als je een bedrijfsauto leaset, dan weet je vooraf precies waar je aan toe bent. Je sluit een contract af met de leasemaatschappij, het zogenaamde lease contract. Hierin staat precies vermeld welke kosten voor eigen rekening zijn, en welke kosten de leasemaatschappij op zich neemt. Doorgaans betaalt de leasemaatschappij de meeste kosten, zoals de wegenbelasting, reparaties en verzekeringen. De gebruiker betaalt iedere maand een vaste lease prijs, en soms een deel van de brandstof of bijvoorbeeld een eigen risico bij kosten die door eigen toedoen zijn ontstaan. Al deze afspraken zijn duidelijk vastgelegd in het lease contract.

Een rustig gevoel

Doordat je elke maand een vast bedrag betaalt aan de leasemaatschappij, kun je met een gerust gevoel de weg op. Onverwachte schade of defecten zorgen immers niet voor onvoorziene hoge kosten, aangezien ze door de leasemaatschappij worden betaald. Bovendien rijd je in een nieuwe auto, met alle gemakken en technische snufjes die daarbij horen. Denk bijvoorbeeld eens aan de laatste ontwikkelingen op het gebied van veiligheid. En dat zonder de hoge aanschafprijs te hoeven betalen. Een bedrijfsauto leasen neemt op deze manier een hoop zorgen weg, zodat je al je energie aan het uitvoeren van je werk kunt besteden.

http://www.bedrijfsautoleasendirect.nl/