Belgium Startpage
Image default
Zakelijk

Het belang van webdesign

Een groot onderdeel van het bouwen van een website is natuurlijk webdesign. Dit is het vormgeven van sites, maar ook het technisch ontwikkelen wordt zo nu en dan ingevoegd bij webdesign. Deze taken worden vaak niet uitgevoerd door dezelfde persoon, dus er kan een verdeling gemaakt worden tussen front-end en backend webdesign. Webdesign is vergelijkbaar met grafisch design van traditionele platformen, maar bij webdesign kunnen video en audio gedeelte zijn van het geheel, wat bij drukwerk onmogelijk is.

Aspecten van webdesign

Webdesign heeft vele technische aspecten, de eerste is structuur. Structuur maakt gebruik van menu’s, een zoekfunctie en inlogfuncties. Opmaak is nog een aspect van webdesign, hiervoor wordt vaak de code HTML gebruikt. Ook kan een stylesheet worden gebruikt, hierin wordt vastgelegd hoe de inhoud moet worden weergegeven. Elementen als lettertype, kleuren en afbeeldingen worden duidelijk gemaakt, maar ook de positionering van de content en de spatiëring tussen rubrieken zijn gedeelte hiervan. Dit zijn allemaal statistische elementen, maar dynamische elementen kunnen ook gedeelte zijn van een website. Dit kunnen mouseovers, webvideo’s en meer zijn. Hiervoor bestaan allemaal technieken, zoals JavaScript en Adobe Flash. De webdesigner moet ook rekening houden met de weergave van de site. Dit ziet er op iedere device uit, door bijvoorbeeld de resolutie van het gebruikte scherm. De kleuren kunnen tevens verschillen per apparaat, net zoals de gebruikte browser effect kan hebben op de weergave.

Professionele webdesigner

Dit alles zorgt ervoor dat het designen van een website lastig en complex is, waardoor het verstandig is om een professioneel bedrijf aan te nemen dat het webdesignen onder hun hoede neemt. Zo’n bedrijf is VrijdagOnline. Het heeft sinds 2010 meer dan 1500 bedrijven geholpen bij het bouwen van hun site, met over het algemeen alleen maar tevreden klanten als resultaat. De webdesigners hebben hierdoor al veel kennis en ervaring, waardoor ze voor elk bedrijf een perfecte site kunnen maken, inclusief jouw organisatie.