Belgium Startpage
Image default
Gezondheid

Gezond eten houdt de dokter buiten de deur

Door de levensstijl van de moderne mens is het niet gemakkelijk om bewust bezig te zijn met gezond eten en leven in het algemeen. Door werk, sociale activiteiten en hobby’s schiet gezond eten er keer op keer bij in. De voedingsindustrie springt hier handig op in met allerhande gemaksvoeding. Dit is voor een enkel keertje niet erg maar zorg ervoor dat je dieet niet slechts uit dit kwalitatief inferieure voedsel bestaat.

Goede voeding bestaat uit de volgende vier groepen: granen, eiwitbronnen, koolhydraten en groenten en fruit.

Granen kun je het beste zo ongeraffineerd mogelijk eten. Er bestaan vijf soorten, namelijk tarwe, gerst, rogge, haver en boekweit.

Voor eiwitbronnen kun je terecht bij vlees, kip, vis en eieren. Deze eiwitbronnen leveren ons energie en belangrijke bouwstoffen voor onze spieren en skelet.

Groenten en fruit zijn belangrijk voor energie en koolhydraten en bouwstoffen zoals vitaminen (A, B-complex, C, D, K) en mineralen (Calcium, Magnesium, Natrium, IJzer, Zink en Fosfor).

Koolhydratenbronnen zijn rijst, past, mie en aardappelen. Kies de volkoren varianten kiezen van pasta en rijst voor de beste voedingswaarde.

Met een toetje en een lekker drankje wordt het geheel op een smakelijke wijze afgemaakt.

Als we door onze levensstijl er niet genoeg aan toe komen om de juiste voedingsstoffen binnen te krijgen, kunnen we de natuur ook een handje helpen door het innemen van supplementen. Je kunt vitamines en mineralen innemen maar pas ook wel op dat je geen overmaat binnen krijgt want dat heeft een averechts effect op je gezondheid.

Behalve vitamines en mineralen zijn er ook nog andere supplementen met een positief effect op je gezondheid. Denk daarbij bijvoorbeeld aan antioxidanten en probiotica. Antioxidanten hebben een anti-verouderinseffect doordat zij een neutraliserende werking op vrije radicalen hebben en daarom onze cellen beschermen. Met probiotica help je je darmflora een beetje, wat weer een positief effect heeft op het immuunsysteem.

Voor deze supplementen kun je terecht bij o.a. Topvitamins en hier.

http://www.topvitamins.nl