Belgium Startpage
Image default
Woning en Tuin

Een tuin praktisch inrichten met bloembakken

Wie zijn tuin opnieuw wil gaan inrichten zal doorgaans eerst inspiratie op willen doen. Het is om die reden dat tv programma’s over tuinen en wonen zo mateloos populair zijn. We hebben een aantal goede tips voor jou wanneer jij je tuin mooi wil gaan inrichten. We willen het hebben over inrichten op een flexibele manier; met bloembakken.

Een flexibele zitplek

In je tuin wil je rustig kunnen zitten. Wanneer jij een tuin gaat aanleggen zal je dan ook eerst een zitplek moeten bepalen om vervolgens de tuin daar omheen in te richten. Die zitplek heb je uiteraard het liefste een beetje beschut. Wanneer jij nog niet zeker weet waar die plek zal zijn is het goed om een paar vormen van inrichting te experimenteren. Met een bloembak kan je deze klus klaren. Je plaatst een aantal van deze bakken rondom het terras en kijkt waar het zitje het meest sfeervol kan worden aangelegd. Kan je niet kiezen en wil je graag een paar keer per jaar veranderen in je tuin, dan zal het gebruik van bakken voor jouw bloemen en planten een structurele oplossing zijn.

Een bloembak als verlichting

Wil je ook in de avonduren kunnen zitten in je tuin dan zal je er rekening mee moeten houden dat het donker wordt. Tuinverlichting is dan uiteraard een optie, maar vaste tuinverlichting is iets wat je steeds minder vaak tegenkomt. Het is dan ook niet voor niets dat verlichte bloembakken zo populair aan het worden zijn. Je vindt ze bij tuincentra maar het is wellicht verstandig om te kijken bij een speciaalzaak. Op die manier kan je de beste manier vinden om jouw tuin flexibel en sfeervol in te richten. Een professioneel advies voorkomt dat je het jaar daarop weer opnieuw inkopen kan gaan doen.