Belgium Startpage
Image default
Aanbiedingen

Een nieuwe werkgever met outplacement

Het kan voor sommige mensen soms erg moeilijk zijn om aan een nieuwe baan te komen. Dat geldt met name voor mensen die werk zoeken in sectoren met een lage werkgelegenheid. Daarnaast geldt dat in het bijzonder voor mensen boven de vijftig. Want de kosten van mensen boven de vijftig zijn voor een werkgever veel hoger dan de kosten van mensen die nog jaren bij het bedrijf kunnen werken. Volgens de CAO heeft een werknemer recht op allerlei dingen. En ervaren medewerkers horen nu eenmaal meer te verdienen. Mensen boven de vijftig komen daardoor veel minder makkelijk aan een baan. Verder hebben mensen boven de vijftig een hogere kans op ziekte en dergelijke waardoor ze ook minder zouden kunnen werken. Dit zijn allemaal factoren die meespelen bij de werkgever om geen werknemers aan te nemen die ouder dan vijftig zijn. 

Oudere mensen en mensen in een moeilijke sector komen daardoor minder makkelijk aan een baan dan andere mensen. Een goede oplossing om dat gat te vullen is outplacement. Outplacement kun je aanvragen bij een outplacementbureau. Bij outplacement wordt je door de solliciteer heen geholpen door een professional die elke dag met sollicitaties te maken heeft. De adviseur helpt je bij de sollicitatie zodat jij sneller aan een nieuwe baan komt. 

Bij outplacement wordt je geholpen met hoe je jezelf het beste kan profileren. Een outplacementbureau helpt je om het merk IK op de arbeidsmarkt neer te zetten. Voor mensen die al langere tijd geen sollicitatie hebben gedaan is dit een goede manier om aan een nieuwe baan te komen. De tweede stap in het outplacement traject is dat je wordt geholpen met de inhoudelijke sollicitatie. Allereerst wordt je dus geholpen met het schrijven van een goede sollicitatiebrief en als tweede wordt je geholpen tijdens het sollicitatiegesprek. Als resultaat kom je sneller aan een nieuwe en beter betaalde baan dan mensen die geen outplacement doen. 

https://carrierepoort.nl/