Belgium Startpage
Image default
Auto's en Motoren

Een elektronische auto: de nadelen

Al jaren is een bestelbus leasen ontzettend populair en de leasemaatschappijen zijn dan ook als paddestoelen uit de grond geschoten. Van alle zakelijke auto’s die er op de Nederlandse snelwegen rondrijden is ongeveer 50% geleased. Dat is behoorlijk wat natuurlijk. Maar als leaserijder kun je nu ook je steentje bijdragen aan het milieu. Als je een elektronische auto least, zorg je er in ieder geval voor dat er veel minder CO2 uitstoot is. Ook voor je portemonnaie is het interessant, want voor een elektronische auto betaal je slechts 7% fiscale bijtelling.

Een schoner milieu

Een groot voordeel van een elektronische auto is dat hij milieuvriendelijk is, omdat hij geen CO2 of andere schadelijke stoffen uit stoot. Als je je auto ook nog eens oplaadt met duurzame energie, bijvoorbeeld zonne-energie of windenergie draag je ook nog eens extra bij aan een beter en schoner milieu. Ook is een elektronische leaseauto ontzettend stil wat voor veel mensen prettig is vooral op lange afstanden. Maar helaas kleven er aan een elektronische auto ook nog enkele nadelen. Toch moet er meteen bijgezegd worden dat de nadelen niet tegen de voordelen opwegen en de aanschaf van een elektronische auto is voor zowel leaserijders als gewone bestuurder een absolute aanrader.

Nadelen van een elektronische auto

Een van de grootste nadelen is momenteel nog dat de afstand die een auto op een volle accu kan afleggen nog niet zo bijster groot is. Voorlopig kun je er nog maar 200-300 meter ver mee komen. Dat houdt in dat je om de zoveel tijd je auto weer moet opladen en dat kan erg onpraktisch zijn. Er zijn namelijk ook nog niet zo heel veel oplaadpunten, al komen er gelukkig wel steeds meer bij. Daarnaast duurt het opladen van de accu zo’n 6-8 uur.

http://www.bestelbusleasen.com/