Belgium Startpage
Image default
Zorg

Begeleid wonen: een uitkomst voor volwassenen met psychische problematiek

Wenst u extra begeleiding te ontvangen bij de dagelijkse werkzaamheden, zoals boodschappen doen, de dag indelen of het op orde brengen van uw financiën? Bent u zelf het overzicht soms kwijt en zou u weer overzicht kunnen krijgen door begeleiding te ontvangen? Nieuwe cliënten komen eerst in contact met een zorgbemiddelaar om te kijken of begeleid wonen voor volwassenen bij Leviaan aansluit bij de zorgvraag van de cliënt. Wilt u meer informatie ontvangen over begeleid wonen voor volwassenen? Neem gerust contact op met Leviaan.

Verschillende locaties in Noord-Holland

Leviaan beschikt over diverse locaties in Noord-Holland. Een aantal woonvormen richt zich op een specifieke doelgroep. Zo is de woonlocatie ‘Panneroodstraat’ in Zaandam specifiek voor mensen met het syndroom van Korsakov. Oftewel, mensen die hersenbeschadiging hebben opgelopen door alcoholgebruik. In Enkhuizen beschikt Leviaan over een inloop- en activiteitencentrum waar dagelijks diverse activiteiten worden georganiseerd om een zinvolle invulling aan de dag te geven. De locatie in Andijk is speciaal ingericht voor mensen met psychische problemen die ook hulp bij hun persoonlijke verzorging nodig hebben. Zo zijn er diverse woonvormen waar volwassenen begeleid kunnen wonen.

Relevantie informatie voor familie

Wanneer iemand cliënt wordt bij Leviaan, wordt er gevraagd om een vaste contactpersoon op te geven. Bent u deze contactpersoon? Dan is het belangrijk dat u in samenspraak met de cliënt als contactpersoon bent aangewezen. Als contactpersoon bent u aanwezig bij het intakegesprek, betrokken bij het opstellen van het begeleidingsplan en signaleringsplan en uiteraard bij veranderingen. Oftewel, u heeft een belangrijke rol tijdens het traject van begeleid wonen voor volwassenen. Regelmatig worden er ook activiteiten voor de begeleiders vanuit het thuisfront georganiseerd. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een koffieochtend of barbecue. Het is begrijpelijk dat u behoefte heeft aan kennis over specifieke psychische aandoeningen. Uw vraagstukken kunt u tijdens voorlichtingsbijeenkomsten ter sprake brengen. Een persoonlijke begeleider geeft antwoord.  

https://leviaan.nl