Belgium Startpage
Image default
Auto's en Motoren

Auto voor export verkopen: 3 tips

Wilt u uw auto voor de export verkopen? In dit artikel vindt u drie verschillende tips waarmee u direct aan de slag kunt. Op deze manier kunt u uw auto voor een eerlijk bedrag verkopen, tegen de juiste voorwaarden.

Tip 1: Ontdek de waarde van uw auto

Wanneer u uw auto voor de export verkoopt is het belangrijk dat u weet welke waarde uw auto heeft. Zo kunt u uw auto voor het juiste bedrag verkopen en weet u zeker dat u er genoeg voor terugkrijgt. U kunt de waarde van uw auto laten berekenen door een opkoper of onafhankelijke partij. Houd er rekening mee dat een onafhankelijke partij de waarde van uw auto vaak iets hoger inschat. Een opkoper moet immers nog iets aan uw auto verdienen!

Ook een speurtocht op online marktplaatsen kan inzicht geven in de waarde van uw auto. Houd er echter rekening mee dat deze waarde behoorlijk kan afwijken van het bedrag dat u uiteindelijk voor uw auto krijgt. Daarnaast kan een particulier u niet dezelfde garanties bieden als een professionele handelaar. Dit soort zaken zijn belangrijk om in uw overweging mee te nemen.

Tip 2: Uw auto vrijblijvend te koop aanbieden

Bent u bekend met de waarde van uw auto? Biedt uw auto dan aan bij verschillende inkopers. Zo weet u wat er ongeveer op uw auto geboden wordt en kunt u beslissen of het om de juiste prijs gaat. De meeste opkopers maken het mogelijk om uw auto vrijblijvend aan te bieden. Kunt u zich vinden in een aanbieding? Dan gaat u akkoord.

Vraag vooraf of u een vrijblijvend bod kunt ontvangen. Sommige opkopers vragen een vergoeding voor het taxeren van de waarde en zullen deze klus niet gratis uitvoeren. Het zou vervelend zijn als u achteraf voor verrassingen staat!

Tip 3: Uw auto bij gespecialiseerde export opkoper verkopen

Sommige auto’s zijn in het buitenland meer waard dan in België. In dit geval is het verstandig om uw auto bij een gespecialiseerde export opkoper aan te bieden. Op deze manier kunt u een hoger bod verwachten en een hoger bedrag voor uw auto krijgen.

Gespecialiseerde opkopers hebben vaak uitstekende contacten in Oost-Europa en andere landen. Door te opereren in verschillende landen weet u zeker dat zij een eerlijk bedrag voor uw wagen kunnen bieden. Een lokaal opererende dealer kijkt naar de lokale markt en zal uw tweedehands wagen daardoor niet altijd op waarde schatten.

http://inkoopautos.com/be_nl/export-auto-opkoper/