Belgium Startpage
Image default
Internet marketing

5 essentiële boeken over SMM voor bedrijven


 social media marketing books 

Bent u op zoek naar boeken over SMM-marketing, maar weet u niet welke u moet kiezen? Er is veel literatuur op het internet met gemengde recensies en u wilt geen tijd verspillen aan nutteloze verouderde handleidingen?

We hebben voor u de TOP-5-boeken over SMM geselecteerd, die we zelf hebben gelezen en toegepast in het werken met onze accounts. In deze collectie leer je hoe je geld kunt verdienen op sociale netwerken.

Hier zijn boeken verzameld die veel positieve recensies hebben ontvangen van ondernemers en SMM-specialisten en de beste blijven in hun onderwerp. 

1. Instagram-marketing: “Road to 100k Instagram Followers”

Dit e-boek is een uitgebreid overzicht van hoe je van Instagram-beginner naar een Instagram-expert of ondernemer gaat.

In 3 jaar tijd heb ik meer dan 10 miljoen Instagram-volgers gewonnen voor mezelf en mijn klanten. Ik vertegenwoordig fulltime klanten. Het zijn reuzen in de branche die eigen bedrijven runt. Het maandelijkse inkomen van het bedrijf is hoger dan $ 500.000, en door elke dag tienduizenden doelvolgers aan te trekken, helpt het hen daadwerkelijk het bedrijf te laten groeien via sociale media.

Wat ik in dit e-boek behandel:

Bepaal welk merk je wilt starten op Instagram

Maak een actieplan voor 12 maanden

Hoe loyaliteit te vergroten tot 100.000 volgers

Hoe u inkomsten kunt genereren met het volgende en uw account kunt gebruiken als hefboom

Leer het GEHELE Instagram-algoritme! 

2. Dan Kennedy “Stoere SMM. Haal het maximale uit sociale netwerken ”

Waar het boek over gaat: Over het feit dat alleen het resultaat telt, en hoogwaardige SMM geld is.

Citaat: “Ik ben behoorlijk in slaap, maar ik weet nog steeds zeker of ik ‘s nachts iets heb gehad of niet. En niemand zal me bewijzen dat ik in feite veel heb en vaak iets heb, maar ik kan het gewoon niet opmerken of begrijpen. “

Niets is sterker dan de waarheid, direct en hard. Dan Kennedy is er een specialist in. De auteur noemt freeloaders en idlers SMM-managers die geen winst maken. Bekritiseert prestatiestatistieken in termen van betrokkenheid, bereik en viraliteit. Citeert statistieken: 75% van de marketeers weet niet hoe ze de resultaten van hun werk op sociale media moeten meten. En vraagt: werk slimmer, niet harder.

Als SMM-marketing u geen geld oplevert, pak dan het boek sneller. Dit is niet zomaar een stapsgewijze instructie voor elke fase van het werken in sociale netwerken, dit is een boek over zaken doen in sociale netwerken.

De auteur bouwt verkooptrechters in een multimediabundel door te verwijzen naar e-mails, online video’s, radio-, tv- en krantenadvertenties. En in het begin vraagt ​​hij je aandacht te besteden aan positionering, slogan, USP (unique selling proposition) en een portret van je doelgroep.

In het boek vind je veel voorbeelden, screenshots, tips, instructies. Een van de coolste dingen is het tweeten van aanbevelingen als korte samenvattingen van belangrijke punten.

Wat ga je leren:

hoe resultaten te meten, niet door likes, maar door conversies;

hoe je een sales funnel opzet in een multimediabundel;

hoe onverschillige gebruikers in klanten te veranderen;

hoe de resultaten van een marketingcampagne te analyseren. 

3. Andy Cernovitz “Mond-tot-mondreclame. Hoe slimme bedrijven zichzelf laten praten ”

Waar het boek over gaat: de beste marketing is nooit moeilijk.

Citaat: “Het beste onderwerp is makkelijker dan je denkt. Weersta de drang om het ingewikkelder te maken. ‘

Als het boek van Dan Kennedy over geld en discipline gaat, dan gaat het boek van Andy Cernovitz over liefde en vertrouwen. De auteur adviseert om klanten blij te maken door zich te houden aan de filosofie van eerlijkheid en ethiek. Waarschuwt: liefde met geld combineren is een slecht idee.

Het boek geeft een gedachtekick en een systematische benadering van mond-tot-mondreclame. We weten dat het eenvoudig, zichtbaar en niet pretentieus moet zijn. De auteur geeft aanbevelingen over hoe u dit moet doen. Wie, wat, hoe moet het vertellen en hoe het te controleren.

Er staan ​​heel veel voorbeelden in het boek, zowel voor kopiëren als voor inspiratie. Dit is geen praktische gids, maar biedt een basis voor het modelleren van uw ideeën.

Wat ga je leren:

hoe mond-tot-mondreclame aan en uit te zetten;

hoe u een goed gespreksonderwerp over uw product / bedrijf kunt vinden en onderhouden;

hoe u mensen kunt vinden en in contact kunt houden die over u zullen praten;

welke instrumenten moeten worden gebruikt om informatie te verspreiden;

hoe mond-tot-mondreclame te volgen. 

4. Chris Smith “Conversie. Hoe leads omzetten in sales ”

Waar het boek over gaat: hoe je snel de stroom van leads en sales kunt vergroten.

Citaat: “Bij toeval leerde ik verkopen voordat ik marketing leerde. Ik ontdekte eerst hoe ik leads in echte kon omzetten, en pas toen leerde ik hoe ik leads kon genereren. ”

Het boek bestaat uit drie delen. Om met sociale netwerken te werken, heb je er maar één nodig – de eerste. Daarin vertelt de auteur hoe hij potentiële klanten online kan aantrekken met minimale kosten, met name met behulp van SMM.

Chris Smith bond marketeers in zijn boek met verkopers voor één resultaat en gaf ze een ‘conversiecode’. In het boek kun je de ernst en rigiditeit van de auteur voelen. Het stelt je in staat om zelf te componeren, jezelf kritisch te beoordelen en de werkmethodes opnieuw te bekijken. Elke pagina bevat tips om uw bedrijf te verbeteren.

Wat ga je leren:

hoe u inhoud voor sociale netwerken kunt optimaliseren;

welke loodmagneten (waardevolle suggesties) te gebruiken;

hoe u Facebook-advertenties effectief kunt weergeven;

welke 4 Facebook-advertentie-indelingen moeten worden gebruikt;

hoe u klanten kunt aantrekken via YouTube, Instagram en andere sociale netwerken. 

5. Yona Berger “Besmettelijk. De psychologie van mond-tot-mondreclame. Hoe producten en ideeën populair worden ”

Waar het boek over gaat: wat maakt content viraal door mensen over uw producten te laten praten.

Citaat: “Als je probeert te achterhalen waarom de naam Olivia populairder is, zullen conventionele verklaringen zoals kwaliteit, prijs en reclame niet helpen. Dit wil niet zeggen dat de ene naam “beter” is dan de andere; beide zijn gratis, dus het prijsverschil maakt niet uit. Er was ook geen reclamecampagne die overtuigde om Olivia’s dochters te noemen, sinds de tijd van Pokemon was het niet de bedoeling om deze naam begeerd te maken … Hoe kan dit dan worden verklaard?

Het tweede mond-tot-mondreclame-boek op onze lijst. We blijven zoeken naar een antwoord op de vraag: “Hoe kunnen mensen over ons praten?” En als Andy Cernovitz een antwoord heeft op de vraag “hoe”, dan weet Yona Berger “waarom”. De auteur is professor aan de Wharton School of Business en dit definieert het wetenschappelijke karakter van feiten en structuur. Tegelijkertijd is het boek erg levendig, gemakkelijk te lezen en meteen boeiend.

Yona geeft ons lessen over virale inhoud op basis van echte verhalen met zo’n emotie dat je binnen enkele minuten al op YouTube zit, een video bekijkt en ja, naar je vrienden stuurt. ‘Viraliteit wordt niet geboren, ze wordt gecreëerd’, zegt Berger.

De auteur leidde 6 principes van besmettelijkheid af (herinneren, niet intuïtief, wetenschappelijk) en onthulde ze allemaal in detail. Dit is geen kwaliteit, geen prijs of reclame, waar we ons altijd op richten. Bedenk wat mensen graag doen in het dagelijks leven en controleer of uw perspectief overeenkomt met het onderzoek van de auteur.

Wat ga je leren:

wat maakt de inhoud viraal;

welke emoties mensen aanmoedigen om informatie te delen;

hoe trending ideeën en stereotypen te creëren;

welke principes van viraliteit te gebruiken.

En tenslotte…

SMM is een van de goedkoopste en meest converterende internetmarketingtools. Beschouw het niet als een zijkanaal van uw online aanwezigheid. Het is een krachtige sales- en brandingtool met een beheersbaar en voorspelbaar resultaat. Als u dus nog geen geld verdient met sociale netwerken, bestudeer dan de materialen uit de bovenstaande lijst.

Trouwens, SMM-boeken zwijgen over een zeer effectief schema voor het publiceren van inhoud: 40-30-20-10:

40% – entertainment;

30% – verkoop;

20% – betrokken;

10% – lesgeven.

Dankzij deze methode hebben we het aantal bestellingen en registraties op Facebook in 6 maanden verviervoudigd. Vooruit!

instagram b2c

https://marketingbook.shop/